Trans* visibles!

Avui 31 de març és el Dia Internacional de la Visibilitat Trans*. La situació excepcional de confinament no impedeix aprofitar la jornada d’avui per difondre la realitat de les persones trans*.

Per commemorar la jornada hem triat algunes referències.

#transvisiblesdesdecasa.

Des del Centre LGTBI ens convidaven a compartir amb tothom reivindicacions i fotos a través d’Instagram i sw Twitter amb l’etiqueta #transvisiblesdesdecasa. A les sis de la tarda, des de la plataforma Instagram (@barcelonalgtbi) té lloc una xerrada en directe dels militants LGBTI i especialistes Lucas Platero i Pol Galofré.

D’altra banda, aquests dies hem tingut notícia d’una recerca sobre com millorar l’atenció a les persones grans transgènere.

El cos i la mirada

L’Ajuntament de Terrassa ha editat uns cartells amb missatges clau per commemorar la jornada: “No és el meu cos. És la teva mirada”, imatge que és la capçalera d’aquesta informació; o “Els nostres cossos són perfectes”.

Treball: Un projecte de vida digne

Les persones trans* difícilment podran desenvolupar un projecte vital digne si se’ls tanca les portes al món laboral. Ávui és un dia idoni per fer una ullada a una pràctica Guia de referència sobre la no-discriminació de les persones LGBTI en el món laboral. La guia és una publicació de la Xarxa d’Agents Sindicals per a la Igualtat del sindicat UGT. Tot i ser un document de l’any 2016 encara és una referència útil.

Baixa’t la Guia.

Salut: Un servei de referencia per a les persones trans*

El servei de salut TRANSIT ha estat un espai clau per fer de Catalunya en referent internacional sobre l’atenció a les persones trans*. En aquest vídeo de l’any 2018, la seva responsable ens explica què és TRANSIT.

Testimonis: Vida en trans

El programa Crónicas, de RTVE, va dedicar un dels seus reportatges a les persones trans*.

Campanya

L’ONU publicava un vídeo especial amb motiu del Dia de la Visibilitat Trans* l’any 2019. Si ni ha algun d’aquests any, no l’hem sabut trobar!