Cultura LGTBI

Símbols, diades, moments històrics, fites legislatives, musiques, pel·lícules… El que sabem, o no, sobre lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i transgènere i les diferències de desenvolupament sexual.

Bloc d’història i d’històries LGBTI imprescindible!

 • L’Armai Obert
  Bloc de Leopold Estapé sobre història de l’homosexualitat i del moviment LGBTI, amb una atenció especial a aspectes de la  vida quotidiana. .
 • La “mani” gai del 77
  El 2017 vàrem commemorar els 40 anys de la primera manifestació gai a l’Estat espanyol. L’enllaç et portarà a una pàgina excel·lent amb detalls del que va passar aquell dia, testimonis i altres informacions.

Cultura LGBTI. Bibliografia bàsica

El Departament de Cultura va editar l’any 2017 la guia Cultura LGBTI. Bibliografia bàsica,  elaborada per professionals de la xarxa de biblioteques de Catalunya. Un document recomanable!

Mitjans LGBTI

 • InfoGai
  Una capçalera història sobre el moviment LGBTI editada a Catalunya.
 • Dos Manzanas
  Portal digital  de referència en castellà sobre notícies LGBTI de tot el món.
 • #MeQueer
  El hashtag #MeQueer va esdevenir l’estiu del 2018 l’equivalent per a les persones LGBTI a la campanya #MeToo impulsat pel moviment feminista.  Ruben Serrano va ser l’impulsor a l’Estat espanyol del hashtag amb què personas LGBTI de totes les edats explicaven les seves experiències s experiencias de discriminació i acceptació. El twitter de Ruben Serrano és també una font d’informació sobre actualitat LGBTI.

Lectures

 • Cómo ser gay. David M. Halperin
  Existeix una cultura gai? Halperin ha lanzado un debate  en torno a las identidades, cultura y subjetividades ‘gay’.  Existe ‘algo’ que podríamos definir como conciencia o  subjetividad gay, que se forma en interacción con las culturas y los roles de género dominantes,  y que tiene poco o nada que ver con la efectiva práctica de la sexualidad. Esta subjetividad constituye un conjunto de referencias culturales con las que no todo el mundo comulga, pero que son generalmente aceptadas como representativo de lo gay, en el plano afectivo, cultural o mediático.”