Pride 2020: Shoga, mirades LGBTI d’Àfrica

El dia de l’Orgull sol ser una jornada en que les entitats LGBTI aprofitem el focus dels mitjans per difondre les nostres aspiracions. Això no treu que també sigui un moment oportú per conèixer altres realitats.
Rafiki, la història d’amor de dues noies de Nairobi , Kènia, inaugura el cicle de cinema LGBTI africa Shoga (gai en swahi), promogut pel Centre LGTBI de Barcelona.

El cicle es compon de sis pel·lícules,mirades complementàries sobre com es viu la diversitat sexual i de gènere a l’Àfrica”.

El Shoga també inclou les veus de les persones africanes i afrodescendents que viuen a Barcelona. “Amb els seus testimonis reconstruirem, des de la diàspora, les difcultats a les quals s’enfronten, tant dins com fora del gran continent”.

Rafiki s’emet el dia 28 a la nit per betevé. La resta de pel·lícules es podran veure al web del Centre LGTBI de Barcelona.

El cicle està comissariat per Africadoolu i compta amb el suport de betevé i Cinenómada.

Sobre Rafiki.

Dirigida per Wanuri Kahiu, el llargmetratge explica la història de dues noies amigues de Kènia, educades per ser bones dones dels seus marits. Quan neix l’amor entre elles hauran d’escollir: felicitat o seguretat.

El tràiler de la pel·lícula

Programa del Shoga

Informació Shoga. Cinema LGBTI de l’Àfrica

 

 

 


Avançament

Un avancem que la Fundació Enllaç col·labora amb el Festival Gran Pantalla.

 

 

Logotip Persones grans LGBTI