Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Te i simpatia: esport i LGBfòbia

dijous 29 de juny de 2017 - 19:00 - 21:00

Fundació Enllaç

Carrer del Rosselló, 328
Barcelona, Barcelona 08025 Espanya
+ Mapa de Google
Una tertúlia al voltant del món de l'esport Una tertulia entorno al mundo del deporte

Si en el conjunt de la societat, es donen actituds i actes homofòbics, no ens hauria de sorprendre que dins l’àmbit de l’esport també es reprodueixi aquest flagell.

Oportunitat

Amb tot, cal reconèixer que l’esport té una màgia, uns referents, un poder de cohesió social, un poder de convocatòria de manera que organitza els espectacles més concorreguts del món.

Per tot el que s’ha exposat, l’esport, de forma indestriable, també té uns valors exemplaritzants. És per això que cal resoldre el tema de l’homofòbia en l’esport, des de la seva iniciació en l’etapa d’infants i adolescents, fins a arribar als professionals i les seves corresponents elits.

Tots sabem el que s’hi cou a les grades dels estadis, als vestuaris dels centres, i no podem acceptar que sigui normal els insults, les vexacions, les marginacions per una incapacitat per acceptar les diferents identitats sexuals. En parlarem amb professionals de primera línia.

Qui ens acompanyarà?

Enric Sebastiani

Atleta i professor en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Especialista en didàctica de l’educació física i de l’esport. Vicepresident europeu de la Fédération Internationale d’Education Physique. Autor de nombroses publicacions i conferenciant internacional. Ha rebut diversos premis, el darrer el guardó de la Fundació Catalana de l’Esport per la seva contribució a la difusió dels valors de l’esport.

Marc Llinàs

Entrenador de voleibol de les seleccions espanyola i catalana femenines absolutes i de clubs, des de la superlliga femenina a les categories de formació, del 1993 al 2010. És professor per la Federació Catalana i de la Real Federación Española de Voleibol. Actualment és docent a Blanquerna-Universitat  Ramon Llull i director de programes municipals d’esport en edat escolar del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

Aitor Lagunas

Periodista, director de la revista Panenka, centrada en el futbol i el seu entorn. Ha dedicat un número monogràfic a l’homofòbia en el futbol.

Revista digital Panenka
Revista digital Panenka
  • Us hi esperem a partir de les 18:30. La tertúlia començarà a les 19:00 com és habitual.
  • Aquesta activitat de la Fundació s’inscriu en els actes del Pride 2017, que es dedica al món de l’esport.

Logo Pride Barcelona 2017

"Xiula falta a la LGTBIFÒBIA". Eslògan del Pride Barcelona 2017

Detalls

Data:
dijous 29 de juny de 2017
Hora:
19:00 - 21:00
Categoria de l'Esdeveniment:

Recinte

Fundació Enllaç
Carrer del Rosselló, 328
Barcelona, Barcelona 08025 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
934 57 37 39

Més esdeveniments

Plenitud LGTIB

divendres 8 de juny - 18:30 - 22:30
Fundació Enllaç