8 de març: Que la realitat no espatlli una bona teoria.

Que la realitat no espatlli una bona teoria! Aquest podria ser l’eslògan pel 8 de març 2021, Dia de la dona,  des d’una perspectiva LGTBI.

El govern espanyol està duent a terme el tràmits pertinents per presentar una llei de les persones trans. L’elaboració del projecte ha provocat una reacció crítica per part d’un sector dels col·lectius feministes, no d’altres.

Les crítiques a la llei des d’una preservativa certa teoria feminista posa en evidència que hi ha persones per a les quals és inacceptable que la realitat espatlli una bona teoria. El feminisme no és un concepte estàtic. Ha evolucionat amb els anys. I ho pot fer de nou.

Un debat positiu

Posar de relleu els conflictes, les contradiccions, és més que respectable. És desitjable, una mostra d’un pensament profund, crític. Benvingut el debat!

El debat sobre el gènere i feminisme que ha sorgit a partir de la iniciativa d’elaboració d’una llei de les persones trans és una oportunitat per plantejar-nos de nou conceptes davant el fet que aquests conceptes s’havien desenvolupat d’esquena a una part de la realitat.

Acreditació de la imatge de capçalera: “Les dones trans són dones reals” (@vintagelolita3)